Hvilket program skal jeg lave min poster

Tips og tricks til at vælge et program til at lave en god poster

Der er som udgangspunkt tre programmer, som du kan bruge til at lave din poster, men er du mere tryg ved et andet program, skal du bare give dig i kast med det.

Husk at undersøge hvor du trykker din poster, hvilken størrelse, den skal have og læg en plan for, hvordan det kommer til at se ud på det store område, du har til rådighed ved semifinalen, men især til finalen, hvor der er ekstra plads. Find mål for standene her

For hverdagsbrugeren
Et rigtig godt redskab til brugeren, der ikke vil have for avancerede værktøjer, er PowerPoint. Med PowerPoint kan du selv indstille papirstørrelsen til fx A0 og derefter indsætte tekst, billeder og grader, som hvis du sad med et Word-dokument og skrev en rapport. Mere simpelt bliver det ikke.

For superbrugeren
For jer, der elsker at nørde, er programmerne illustrator eller inDesign nogle af de mest anvendte og bedste programmer til at lave postere. Med lidt øvelse bliver arbejdsgangen meget simpel. Du finder både illustrator og inDesign i Adobes CS pakker.

Gratisprogrammer
For dig, der gerne vil have et simpelt og gratis program til at lave din poster, er der flere alternativer. Med lidt software-snilde er programmerne lette at gå til og kan give nogle rigtig fede postere som resultat. Der er tale om programmer som paint.net, gimp og DrawBerry. Er du i tvivl om, hvordan du skal bruge programmerne, kan du (næsten) altid finde vejledninger på youtube.

Hvis du mangler inspiration, har vi samlet en række eksempler på gode postere her. De er både lavet i henholdsvis power point, illustrator/inDesign og paint.net.