Sponsorpræmier Senior 2017

Udover de almindelige, kontante præmier er der en række ekstrapræmier. Se vinderne her.

Novozymes Rejselegat
Novozymes sponsorerer et to ugers ophold på et af sine forskningscentre uden for Danmark, fx Brasilien, Japan, Kina eller USA, Her vil den studerende få muligheden for at arbejde med dygtige forskere.

Vinderen er
Cøliaki v/ Josephine Lundby, Århus Statsgymnasium

Begrundelse:
Josephine Lundby formidler her en virkelig exceptionelt velskrevet opgave på et detaljeret og højt forståeligt niveau. Josephine mestrer meget sikkert, at formidle et meget kompliceret materiale samt fortolke komplicerede videnskabelige artikler og resultater på højt niveau.

DTU Challenge: Engineer the Future
DTU giver en billet til Roskilde Festival, hvor vinderen får mulighed for at møde nogle af de ca. 100 ingeniørstuderende fra DTU, der hvert år benytter Roskilde Festival som laboratorium.

Vinderne er
Anvendelse af Mikrobølger til at Sende Energi i Rummet v/ Thor Vestergaard Christiansen, Århus Katedralskole
Bæredygtiggørelse af medicinalindustrien v/ Tobias Bertram Petersen, Borupgaard Gymnasium

SIYSS (The Stockholm International Youth Science Seminar)
Ungdommens Naturvidenskabelige Forening donerer denne rejse, som inkluderer deltagelse i Nobelprisoverrækkelsen og efterfølgende festligheder i Stockholm.

Vinderen er
Atomer i fire dimensioner v/ Benjamin Muntz, H.C. Ørsted Gymnasium

Begrundelse:
Benjamin er i en klasse for sig når det kommer til fysik. Han kan noget de fleste har svært ved,  men vælger at udvide det til noget alle har svært ved, og har en fest med det.
Laplace-operatorer,  Schrödinger-ligninger og 4 dimensioner ville enkeltvis være mere end nok for en gymnasieelev, men Benjamin blander det sammen og formidler det med en entusiasme og kreativitet der imponerer. 

Lundbeckfondens Formidlingspris
Lundbeckfonden sponsorerer en rejse til en hovedstad i Europa med alt betalt inklusiv entre til et naturvenskabsmuseum i verdensklasse. Prisen går det til bedst formidlede projekt ud fra en samlet vurdering af udstilling, poster og mundtlig præsentation.

Vinderen er
Makroskopisk kvantemekanik med Bose-Eistein kondensater v/ Niklas Jensen, Fredericia Gymnasium

Haldor Topsøe Innovation Challenge
Prisen uddeles til et særligt nyskabende projekt. Med prisen følger en uges praktik i Haldor Topsøes globale forskningscenter i Lyngby, hvor vinderen får et unikt indblik i at arbejde med innovation og får muligheden for sammen med Topsøes forskere at være kreativ, udføre spændende forsøg og blive endnu klogere på, hvordan nytænkning i naturfag skaber de bedste løsninger.

Vinderen er
Magneter der ændrer verden v/ Soffi Olesen, Aarhus Katedralskole

DTU´s Forskerskolepris
Hempel Fonden og DTU uddeler prisen til anerkendelse af en samlet og vedholdende indsats fra et lærerkollegium til fremme af naturvidenskab og teknik på et gymnasium. Prisen består af 100.000 kr. og skal anvendes til afholdelse af en begivenhed til yderligere fremme af naturvidenskab og teknik.

Vinderne er
Egaa Gymnasium
Holstebro Tekniske Gymnasium