Sponsorpræmier og særpriser Senior

Ud over de almindelige kontante præmier er der en række ekstrapræmier. Se vinderne.

Nozozymes Rejselegat
Novozymes sponsorerer et to ugers ophold på et af sine research and development-sites efter eget valg enten i Kina, USA (Californien eller North Carolina) eller Danmark. Det præmierede projekt skal beskæftige sig med enzymer.

Vindereren er:
Fedt er ikke bare fedt v/ Benedikte con Spreckelsen, Nordsjællands Grundskole og Gymnasium

DTU Challenge: Engineer the Future
DTU giver vinderen mulighed for at deltage i Roskilde Festivalen, hvor vinderen præsenterer ssit projekt for festivalgæsterne.

Vinderen er:
Fra Fiskeaffald til biodisel v/ Mathias Skjellerup Jacobsen, René Bloch Brandbyge og Ali Mahmud Juma, Odense Tekniske Gymnasium

SIYSS (The Stockholm International Youth Science Seminar)
Ungdommens Naturvidenskabelige forening donerer denne rejse, som inkluderer deltagelse i Nobelprisoverrækkelsen og efterfølgende festligheder i Stockholm.

Vinderen er:
Enantioselektiv syntese af Warfarin v/ Kristopher Torp, Egaa Gymnasium

Lundbeckfondens formidlingspris
Lundbeckfonden sponsorerer en rejse til London med alt betalt inklusiv entre til de berømte museer Natural History Museum og London Science Museum. Prisen går til bedst formidlede projekt ud fra en samlet vurdering af udstilling, poster og mundtlig præsentation.

Vinderen er:
Enantioselektiv Syntese af Warfarin v/ Kristopher Torp, Egaa Gymnasium

Dansk Biotek prisen
Prisen på 5.000 kr. uddeles til et spændende projekt som omhandler biotek.

Vinderen er:
Enantioselektiv syntese af Warfarin v/ Kristopher Torp, Egaa Gymnasium

Haldor Topsøe - topsøe Innovation Challenge
Prisen uddeles til et særligt nyskabende projekt. Med prisen følger en uges praktik i virksomhedens globale forskningscenter i Lyngby, hvor prismodtageren vil få et unikt indblik i at arbejde med innovation og få muligheden for, sammen med forskere at være kreativ, udføre spændende forsøg og blive endnu klogere på, hvordan nytænkning i naturfag skaber de bedste løsninger.

Vinderen er:
Fra fiskeaffald til biodisel v/ Mathias Skjellerup Jacobsen, René Bloch Brandbyge og Ali Mahmud Juma, Odense Tekniske Gymnasium

ScienceTalenters Innovationspris
Prisen er på 10.000 kr. og gives til det projekt, som ScienceTalenter vurderer har det største potentiale for at blive et kommercielt produkt eller løsning på et konkret problem.

Vinderen er:
MemoLid v/ Sebastian Sommerstedt Andresen og Kamilla Pedersen, Odense Tekniske Gymnasium.

Space Challenge Prisen
I forbindelse med Rumåret 2015 uddeler Unge Forskere i samarbejde med DTU Space og Rumrejsen 2015 en pris til et projekt, der har arbejdet med problemstillinger relateret til rumfart og rummet. Vinderen vinder et besøg hos den danske astronaut Andreas Mogensen på astronautcenteret i Köln.

Vinderen er:
Gravitationel tidsforlængelse omkring et sort hul v/ Nanna Miang Lyngsø, Alssundgymnasiet Sønderborg