Vind 25.000 kr. for dit SRP-projekt - læs hvordan her!

Er du i gang med et spændende studieretningsprojekt og skriver du inden for de naturvidenskablige fag? Her kommer lidt ekstra motivation. Tilmeld dit projekt til Unge Forskere og få muligheden for at vinde op til 25.000 kroner, rejser til hele verden og skabe stærkt netværk.

Når din SRP er afleveret og måske også bedømt, skal du sammenfatte en projektbeskrivelse på to sider. Mere skal der ikke til, før du kan tilmelde dit projekt til Unge Forskere.

Tidligere vinder af Unge Forskere, Lasse Voss’, projekt, startede også som en SRP: “Mit mål var sådan set bare at finde et emne, som jeg vidste, jeg ville være interesseret i, i mere end de to uger man har til opgaven.” Derfor lyder opfordringen fra Lasse også: 

“Deltag, deltag, deltag! Hvis du alligevel skriver en SRP, kan du ligeså godt sende den ind til Unge Forskere, og se om du går videre til semifinalen.“

Hvis du vil have gode råd til, hvad projektbeskrivelsen skal indeholde, kan du læse mere her. Det er også en god idé at se, om din vejleder har tid til en kort snak, inden du starter arbejdet. Så kan du blive klogere på, hvilke dele af din SRP, du skal udelade, hvad du kan forbedre, og hvor du skal lægge dit fokus. Deadline er først den 1. marts 2017, så du har god tid til forbedringer. 

En stor oplevelse
Hvis dit projekt går videre, venter der dig en stor oplevelse. Til semifinalen skal du præsentere dit projekt for en fagjury, der vælger de bedste projekter, som går videre til finalen. Er du blandt finalisterne, vil du få mulighed for at videreudvikle dit projekt til en spændende weekend hos ScienceTalenter i Sorø sammen med de andre finaledeltagere. Finalen løber over tre dage i Forum som en del af science- og teknologimessen, Science i Forum. Du får mulighed for at fortælle scienceinteressede børn og voksne om dit projekt og ikke mindst juryen, der træffer den afgørende beslutning. Alt dette skærper dine formidlingsevner - og det er noget, der kan bruges til eksamen!  

Få værdifulde kontakter
Overvejer du en naturvidenskablig uddannelse efter gymnasiet? Du får muligheden for at blive klogere på, hvad det indebærer og får gode kontakter til universitetsverdenen og erhverslivet. Lasse Voss har haft stor glæde af sin flotte placering:  

“Hvis jeg vælger at gå fysik/astronomi-vejen, så har jeg allerede en del kontakter, ikke blot i Danmark, men også andre steder. Jeg har været forbi Niels Bohr Instituttet for at få en rundvisning af Troels C. Petersen, som var jury til Unge Forskere. Jeg også været forbi Novozymes for at finde ud af, om det er den vej, som jeg vil gå. Generelt, så er det bare nemmere at tage kontakt til store virksomheder, hvis man skriver, at man har vundet Unge Forskere. Og uanset hvad, så er der en reel chance for, at jeg støder på nogle af deltagerne fra Unge Forskere finalen, ligegyldigt hvilket af de to studier jeg vælger.”

Læs mere om tilmeldingen og tilmeld dit projekt på deltag-ungeforskere.dk