Ung Forsker vinder guld i Beijing

Den store talentkonkurrence Bejing Youth Science Creation Competion (BYSCC) er netop løbet af stablen og Unge Forskere havde givet to af sidste års vindere chancen for at deltage. Det var ikke kun den danske jury, der var vilde med Martin Søndergaard Andersens droneprojekt - det sikrede ham også en kinesisk guldmedalje.

De to vindere af Unge Forskere Søren Strandskov Sørensen og Martin Søndergaard Andersen brugte begge påsken i Beijing, hvor de var blevet udvalgt til at deltage i talentkonkurrencen sammen med unge fra hele verden.

Mere end 30.000 studerende fra Beijing havde deltaget i de indledende konkurrencer, og de 200 bedste projekter blev udvalgt til finalen. Derudover deltog unge talenter, som Søren og Martin, fra over 12 forskellige lande. Det internationale aspekt er vigtigt for BYSCC, da den internationale udveksling af idéer er central for at højne det faglige niveau.

Bæredygtig energi og droner i landbruget
De to unge forskere deltager i forskellige kategorier. Søren Strandskov Sørensens projekt udforsker nye metoder til at lagre hydrogen, hvilket kan være et værdifuldt skridt i retning mod en mere bæredygtig energi.

Martin Søndergaard Andersen deltog med sit projekt PrimaryDrones. Ved hjælp af droneteknologien kan landmænd reducere forbruget af pesticider, da dronerne er i stand til at skelne mellem afgrøder og ukrudt. En mere detaljeret gennemgang af projektet kan ses i DR3s program Videnskabsmagasinet, der i et helt afsnit sætter fokus på PrimaryDrones.  

Droneprojektet sikrede Martin førstepladsen i kategorien Technology and Innovation, og han skriver om oplevelserne i Bejing, at “alt i alt har turen været fantastisk, og vi kan ikke takke Unge Forskere nok for denne fantastiske mulighed og oplevelse.”

På PrimaryDrones hjemmeside kan du læse mere om Martins oplevelser i Bejing - bl.a. om hvordan kinesernes lave gennemsnitshøjde påvirkede siddekomforten under prisuddelingen, og hvilke lokale delikatesser Martin og Søren (ikke) nød under deres ophold.