Er I årets forskerskole? Indstil skolen og vind Hempel-DTU Prisen på 100.000 kr.

Hempel-DTU belønner hvert år to almene eller tekniske gymnasier, som gør noget særligt ud af deres scienceundervisning. Prisen er på 100.000 kroner og overrækkes i forbindelse med Unge Forskere-finalen. 

Hempel-DTU Prisen går til to almene eller tekniske gymnasier, ét øst og ét vest for Storebælt. Hver af de to priser består af en check på 50.000 kroner til et varigt kunstværk, apparatur el.lign. samt 50.000 kroner til afholdelse af et event på den enkelte skole i løbet af skoleåret efter uddelingen.

Fortjener jeres skole at vinde?
Ønsker i at nominere jeres skole til prisen skal i sende en email til info@ungeforskere.dk. Her skal i beskrive jeres aktiviteter i forbindelse med science i almindelighed og Unge Forskere i særdeleshed. Deadline er mandag den 3. april 2017.

For at være med i konkurrencen om Hempel-DTU Prisen, skal dit STX/HTX deltage med projekter i konkurrencen Unge Forskere. Prisen uddeles på baggrund af en helhedsvurdering af skolernes overordnede indsats med at engagere eleverne i naturvidenskab og teknologi - og en skole kan således vinde Hempel-DTU Prisen, selvom ingen af skolens deltagende projekter er blevet præmieret.

Vinderne udpeges af en jury bestående af en repræsentant fra Unge Forskere, DTU og Hempel Fonden. 

Et boost til naturvidenskaben 
En af sidste års vindere af Hempel-DTU Prisen var Rybners Almene Gymnasium. 

"Det er en kæmpe opbakning til det, vi går og laver i undervisningen. Det er dejligt, at vores arbejde bliver værdsat. Personligt glæder jeg mig meget til, at nogle af pengene skal bruges på et naturvidenskabeligt event for vores dygtige elever," fortæller fysiklærer Ole Gadsbølle. 

Pengene skal gå til en lysinstallation, som skal symbolisere gymnasiets nye naturvidenskabelige satsing ScienceCenterEsbjerg. Lyset skal styres af skolens solcelleanlæg. Resten af pengene skal gå et arrangement i forbindelse med indvielsen af det nye center.

"Hempel-DTU Prisen har virkelig været med til at booste naturvidenskaben på stedet," tilføjer Ole.