En dag i opfindernes univers

Det var med hænderne over hovedet og et kæmpe smil, at Richard Schmidt tog imod den store check fra H.K.H. Prins Joachim under dette års Unge Forskere finale. Mange af finaleprojekterne handlede om bæredygtige løsninger. Richards ville gøre det lettere at køre i elbil med R.I.C. bilen, som ved hjælp af magneter i vejen, kan lade op, mens den kører. Projektet skaffede ham en førsteplads i kategorien technology. 

Udover den kontante præmie på 10.000 kr. fik Richard muligheden for at tage hele klassen med til ‘En dag i opfindernes univers’. Præmien var sponsoreret af Teknologisk Institut og inkludrede både et besøg hos Idé og Vækst og FabLab TI. 

Hos Idé og Vækst fortalte Anette Høgh Sonnichsen og Rune Rex om innovation, opfindelser og gode idéer. Hos Opfindertjenesten underviser de årligt over 3000 skoleelever i innovation ved hjælp af en pratisk hands-on tilgang. Efterfølgende var klassen i FabLab TI. Her udnyttede de FabLabs mange maskiner og 3D-printere til at lave navneskilte, nøgleringe og kæmpe klistermærker til klasseværelset.

Teknologisk Institut var glade for at have de unge mennesker på besøg: “Det blev en god dag. Både for klassen, som viste stor interesse for vores arbejde, men også for os, som fik fremvist Instituttet og vakt interesse for naturvidenskabelig og teknologisk innovation.” 

Man kan læse mere om Opfindertjenesten på deres hjemmeside eller på deres tjeneste opfind.nu, hvor der er mange gode råd og gratis rådgivning til kommende opfindere og iværksættere. På FabLab TIs facebookprofil, er der også massere inspiration og gode idéer at hente.