Årets forskerskole fejrede titlen med kæmpe hyldest til naturvidenskaben

Rybners, der sidste år modtog Hempel-DTU prisen, brugte præmien til at fejre indvielsen af deres nye science-center. Dagen bød på et væld af science-aktiviteter for gymnasiets egne elever, tidligere elever, over 100 grundskoleelever og repræsentanter fra erhvervslivet i Esbjerg.

Sidste år blev Rybners Almene Gymnasium kåret til Årets Forskerskole og modtog Hempel-DTU-prisen. Prisen bestod af 50.000 kroner til et varigt kunstværk, apparatur eller lignende samt 50.000 kroner til et science-event. Sidstenævnte brugte Rybners på at gøre indvielsen af Science Center Esbjerg ekstra festlig.

De mange gæster kunne opleve både fysikshows, speeddating med tidligere elever, oplevelsesrum og et foredrag med astrofysiker Michael Linden-Vørnle. Tidligere Unge Forskere-deltagere fra gymnasiet var også med og fortalte om deres projekter. Indvielsen lå samme dag som Unge Forskere finalen, der blev livestreamet, så de kunne heppe på skolens finalist.


Tidligere Unge Forskere-finalist Mohsen Mahmoud Mohsen Redda til indvielsen af Science Center Esbjerg

Dagen viste tydeligt, hvorfor Rybners blev tildelt Hempel-DTU prisen. Begrundelsen var netop de mange naturvidenskabelige aktiviteter på gymnasiet. Bl.a. afholdes der hver anden uge Open Lab, hvor elever kan fordybe sig i fysik og matematik efter skoletid. Ole Gadsbølle fra Rybners fortæller at Open Lab er en god mulighed for at eleverne kan arbejde med deres egne projekter. Gennem forskellige aktiviteter er det også lykkedes gymnasiet at få flere piger til at vælge fysik på A-niveau. Fordelingen i de klasser er nu 50/50.

Rybners Gymnasium planlægger at bruge de andre 50.000 kroner på en lysinstallation, som skal symbolisere skolens nye naturvidenskabelige satsning. Lyset skal styres af skolens solcelleanlæg.