Unge Forskere

 
 
 Vind med din SRP

12. november 2015


Om kort tid vil alle landets 3.g’ere være fordybet i deres studieretningsprojekter. Kender du nogen, der skal igang med et fedt scienceprojekt, eller skriver du selv på en opgave, der er over gennemsnittet? Det kræver ikke meget ekstra arbejde at tilmelde det til Unge Forskere, og der er mulighed for at få en kæmpe oplevelse, et stærkt netværk, rejser til hele verden og kontante præmier for over 300.000 kr.

“Det er fedt at os, der har lyst til mere end at få et 12-tal for vores SRP, kan få lov til at arbejde seriøst med vores projekter,” skrev Nanna Miang Lyngsø sidste år, da hun deltog i Unge Forskere med sin SRP-opgave.  

På lærernes opfordring 
Efter han havde afleveret sin SRP, fik gymnasieeleven Lasse Voss en besked fra sine vejledere på Lectio. De opfordrede ham til at tilmelde projektet til Unge Forskere. Beskeden var altafgørende for, at han valgte at deltage - og fik en førsteplads samt rejser til både Brasilien, Hong Kong og Italien! For Lasse og mange andre elever er det vigtigste at få et skub af deres underviser, og Unge Forskere er en nem måde at give de dygtigste elever udfordringer og motivere dem til at yde deres bedste. 

En af Lasses vejledere, Michael Lentfer Jensen, skriver: “Den største glæde for mig som gymnasielærer er at se eleverne blomstre og udnytte deres fulde potentiale. De kommer ind i frikvarteret med julelys i øjnene og spørgsmål om de observationer, de har gjort sig. Så på den måde lærer man dem at kende på en dybt faglig og lidt nørdet måde. Jeg synes deres arbejde og hjerner fortjener den største respekt!”

Det synes vi også, og vi glæder os til at læse jeres projekter! Tilmeldingsfristen er d. 2. marts 2016. 

Læs mere om, hvordan man vinder med sit studieretningsprojekt.

 
 
     
 
 

Nyheder fra Unge Forskere

 
 

Kærlighed og sølvmedaljer i Brasilien
 

Lundbeckfonden belønner god formidling: Emil Husum på tur til Den Blå Planet
 

Space Challenge-vinder på besøg hos Andreas Mogensen
Unge Forskere projekt publiceret i amerikansk tidsskrift
 

EM i Milano
 
     
 
   
- - - This is a test version of the newsletter. - - -
--2075180ecf3300cf364736c200e7322c-- --de31f03e52d9693f888aa72fa1ef1aba--