Sådan deltager I

I Unge Forskere Junior er det læreren, der tilmelder sine elever.

Fristen for deltagelse i konkurrencen er onsdag d. 1. marts 2017.
Tilmelding foregår elektronisk her og er hurtigt og nem. Elever fra 0.-10. klasse kan tilmeldes. 

Projektblanketten skal udskrives, underskrives af elevernes forældre, hvis de ikke er fyldt 18 år, og uploades elektronisk i det elektroniske tilmeldingssystem.

Hvor mange må man være?
Man kan tilmelde enkeltelever eller grupper. 

I forbindelse med gruppeprojekter anbefaler vi, at grupperne højst er på tre elever. Hvis et projekt kvalificerer sig til semifinale og/eller finale bliver der nemlig højst inviteret tre elever pr. gruppe, og derfor undgår man at skulle sortere nogen fra senere. 

Er der flere med i projektet, er de selvfølgelig velkommen til at komme til Åbent Hus i forbindelse med semifinaler og finale. 

Hvad skal sendes ind?
I skal indsende en rapport, der beskriver projektet. Gerne illustreret med tegninger eller fotos. Fylder projektet mere end 10 A4 sider, skal I lave et resumé på én side, som tilføjes i starten af rapporten.

Rapporten kan blandt andet indeholde:

  • baggrunden for projektet
  • planlægning af projektet (hypotese)
  • metoden for projektet
  • konklusion og perspektivering

En mere udførlig disposition kan findes her. Eventuelle modeller, apparater etc. skal IKKE indsendes. Lad i stedet fotos eller tegninger indgå i rapporten.

Derudover skal der skrives et ultrakort resume af projektet på cirka 2 linjer. Det kunne fx være: 

En af hjemmets største energislugere er vaskemaskinen. Emma, Mathilde og Laura har derfor lavet en model over en mere energivenlig vaskemaskine. Den bruger for eksempel regnvand.

Eller

Freja og Charlotte er gået i krig mod multiresistente bakterier. De har en teori om behandling af disse bakterier med en pillekur, de selv har udviklet.